måndag 18 februari 2013

12 angry men, analys


Subjektet i filmen är personen som försökte övertala alla att pojken inte var skyldig för han pappas död. Man vet att han var huvudpersonen eftersom det var han man såg och visste mest om. Det var han som försökte uppnå objektet som var att försöka övertala alla att pojken inte var skyldig, att han inte knivhugg sin pappa. Det var han som pratade mest av alla och kameran var nästan alltid på honom. Gick han till toan var kameran på honom, skulle han ta av sig kappan så var kameran på honom, vart han än gick så var kameran på honom.

(Avsändare) Han som regisserade filmen heter Reignaild Rose och producenterna för filmen är Henry Fonda, George Justin och Reginald Rose.

(Mottagare) Filmens målgrupp var att folk över 13 år ska kunna se filmen och förstå hur det e i en jury. De ska förstå vad de säger, menar och vad som händer. Filmen var en sån film där man själv också måste tänka för att förstå vad de menar.

Hjälparen i filmen var alla som ändrade sina åsikter från att pojken var skyldig till att pojken inte var skyldig. Hjälparna i filmen var också vittnen eftersom de kom med lögner som (Hendry Fonda) subjektet avslöjade och därför blev fler övertygad att pojken inte var skyldig. Kniven, tåget och ritningarna var också till hjälp. Kniven var till hjälp eftersom subjektet lyckades bevisa att man kunde köpa en exakt likadan kniv i en affär nära brottsplatsen. Tåget var till hjälp eftersom han lyckades bevisa att personerna inte kunde höra eller se eftersom tåget kom förbi exakt samma tid som pappan mördades. Ritningarna var till hjälp eftersom ett av vittnen.

Opponenten i filmen var alla som röstade på att pojken var skyldig. Vittnena  som påstod att de hade sett och hört att pojken mördade sin pappa var också opponenten i filmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar