fredag 1 februari 2013

Dumpad, Persongranskning!


Persongranskning!

Min karaktär Ahmed är en tonårig pojke som har haft det väldigt svårt i livet. Han har blivit lämnad i Somalia och han har också blivit misshandlad av sin pappa.

 Ahmed är en snäll, trevlig och hjälpsam pojke som sköter sig i skolan och är bra med sina vänner. När hans föräldrar dumpade honom i Somalia brukade han hjälpa gamla tanter med att bära deras varor hem.

Alla tycker om Ahmed och det är lätt att tycka om honom. Han hjälpte alltid folk med allt. Där hemma hjälpte han familjen med att diska och sitta barnvakt.

Ahmed bråkade nästan aldrig i skolan. Han är också en bra idrottare. Han är väldigt intresserad av sport och han tävlade till och med för sin skola i Finland och kom på andre plats.

Ahmed hade lite problem hemma med familjen. Han bodde med tre bröder och hans pappa brukade slå(misshandla)honom ungefär varje dag för varje minsta detalj. Ahmeds mamma kunde inte heller säga emot pappan eftersom då hade hon själv också ha blivit slagen av honom. Om Ahmed var ute med sina kompisar i en liten stund eller om han var hemma hos sin kompis så fick han stryk. Sa han emot sin pappa fick han också stryk.

 Ahmed hade många vänner som han brukade träffa. När han blev utlåts av sin pappa för att ha kommit sent hem brukade han hänga med de.

 Ahmeds styrka är idrotten och hjärnan. Han är väldigt bra på Idrott och han är en väldigt smart person. Han kom på en massa idéer om hur han skulle kunna känna pengar för att kunna komma hem tillbaka till Sverige. Dessutom så kom han på ett sätt att komma tillbaka till Sverige. Hans svaghet är familjen, eller rättare sagt han pappa som brukade misshandla honom. Han var väldigt rädd för sin pappa och var tvungen att lyda varenda ord som hans pappa sa.
Den ända framtidsdrömmen som Ahmed hade var att åka tillbaka från Somalia till Sverige och den drömmen gick i uppfyllelse.

”Jag vill inte vara här. Jag är svensk”. Detta citatet visar hur stolt han är att vara svensk och hur mycket han bryr sig om landet. Det visar också att han har modet att säga emot sin pappa. Detta visar också hans känsliga sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar