fredag 6 december 2013

Ingen riktig våldtäkt!


Handling:

Filmen som vi har sett heter Ingen riktig våldtäkt. Den handlar om en flicka(Sara)som har blivit utsatt för en våldtäkt. Hon var på en fest(med en kille som hon gillar). Där hon drack väldigt mycket alkohol och det var första gången som hon dricker. Hon blev illamående så hon gick in på toaletten och kräktes. Hon ville gå upp och vila i en säng och killen som hon gillade följde med. När dom var där uppe kom det in fler killar och dörren låstes om dem. De höll fast henne och började ha sex med henne. Hon gjorde alltså inget motstånd och gjorde inte ens ett ljud.

Argument:

Jag tycker att det är hennes fel att hon blev våldtagen eftersom hon ville själv ha sex och dessutom så följde hon med killen till sovrummet så alltså gick hon med på det. Hon gjorde inget motstånd och berättade inte heller till någon om vad som hände alltså tyckte hon själv inte att det var en våldtäkt. Ja okej, de hade inte behövt hålla fast henne men som jag skrev innan så gjorde hon inget motstånd och alla var påverkade av alkohol.

 Man måste också tänka lite själv innan man börjar dricka alkohol så att man inte dricker fr mycket. Det var inte bara hon som var berusad utan killarna var också påverkade av alkohol alltså tänkte ingen i rummet med hjärnan. Om det hade varit en våldtäkt så tror jag inte att killarna hade vågat ta foto när de har sex med henne och sedan visa det för hela skolan. Till och med när hon hade sett fotot/foton så sa hon ingenting. Hon blev kallad för äcklig hora och sådana saker. Men om hon inte ville det så kunde hon göra motstånd.

Motargument:

Vissa kan tolka det som om det var en våldtäkt eftersom de höll fast henne. De tog foton när de hade sex med henne. Det var flera killar. Hon var chockad och det var därför hon inte gjorde något motstånd och det är emot laget att ha sex med någon som är full(fast allihopa var fulla).

Avslutning:

Så om det hade varit en rättegång om detta så tycker jag inte att killarna ska bli dömda eftersom om de har använt kondom så finns det inte tillräckligt med bevis att hon blev våldtagen, alla var påverkade av alkohol och hon gjorde heller inte något motstånd.

I Umo står det:
”I lagen står det om vilka sexuella handlingar som är straffbara, och där definieras våldtäkt. Man kan ställas till svars för våldtäkt om man genomför ”samlag eller därmed jämförlig sexuell handling” med någon:
genom tvång i form av våld eller hot om brottslig handling, eller
medan någon befunnit sig i hjälplöst tillstånd, eller
när den andre varit underårig, det vill säga under 15 år, när övergreppet begicks.”
Inget av de tre lagarna inträffade om då betyder att det inte var någon riktig våldtäkt.

källor:
http://www.umo.se/Vald--krankningar/Sexuella-overgrepp/Valdtakt/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar