fredag 27 september 2013

bokreflektion, v39, slut

Hur slutar din bok och kärlekshistorien?

Min bok slutade med att Sara var tvungen att gå på en tingsrätt där hon skulle vittna mot Johan.
Några dagar innan tingsrätten besökte Sara den utländska tonåringen som Johan och hans kompisar hade misshandlat. De hade träffat varandra lite innan tingsrätten.

Efter att Sara polisanmälde Johan hade det blivit lite svårt för henne. Hon hade blivit kniv hotad av ett tjej gäng och hon hade också fått en massa samtal från någon som man bara hörde andas. När Sara frågade om det är Johan så börjar personen bara skratta. Henrik och Alex( Johans kompisar) stod utanför Saras hus då hennes mamma var tvungen att skrika på dem så att de cyklade därifrån.

När det var dags för tingsrätten satte sig Johan bredvid Sara. Johan satt vid hennes vänstra sida och Baran(pojken som blev misshandlad) åt hennes högra. Man fick inte reda på så mycket men Johan hade inte tittat på Sara en ända gång under tingsrätten tills den sista frågan kom, då vred has sitt huvud och tittade rakt på henne. När domaren släppte iväg Sara rusade hon ut ur rättssalen, ut genom den gnisslande trädörren, förbi receptionen och ut genom porten. Hon kastade sig i en snödriva, gned sitt ansikte mot den isande snön började gråta.

Sara hade inte varit i skolan på länge på grund av allt som hände mellan henne och Johan. Dessutom hade hennes hund dött. När Sara började skolan igen så hade flera lärare förberett små tal för att välkomna henne.

Efter tingsrätten hamnade Johan på ett paragraf 12-hem som då är en inrättning för tvångsvård av ungdomar. Hon träffade Johan inte så ofta längre förutom en gång när hon åt på en restaurang. Han satt där med Henrik, Alex och några andra okända killar.
Efter det såg hon aldrig Johan och levde lyckligt i alla sina dagar.

Var slutet bra/dåligt?--->motivera!

Enligt mig slutade boken riktigt dåligt eftersom det sluta nästan som den började. Tycker det är tråkigt att de skrev vad som hände i exakt alla detaljer. Jag hade velat tänka som om det vore ett mysterium. De kunde ha skrivit:
Hon såg aldrig Johan längre! Då hade jag tänkt:
Vad hände med Johan? Vart flyttade Johan och så vidare.
Tycker det var ett dåligt slut för att det inte var spännande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar